BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mnoge zapadne zemlje žele slabljenje snage i pozicije Vlade Srbije i slaljenje negovog autoriteta kao predsednika države “zato što bi tada drugima bilo lakše” i kako bi Srbija bila laka moneta za potkusurivanje.

To se, rekao je Vučić sinoć za Pink televiziju, može videti iz izjava raznih predstavnika administracija zapadnih zemalja.

Na pitanje kako vidi medijske navode da je američki zvaničnik Brajan Hojt Ji poručio srpskoj opoziciji da na izbore idu u jednoj koloni kako bi ga srusili, Vučić je rekao da nema potvrdu da se to zaista dogodilo, ali i da ne vidi zašto bi se izdvajao samo predstavnik američke admninistracije.

“Imate vise predstavnika razlicitih zapadnih administracija. Oni znaju da neki ne mogu da pobede, jasno im je. I, ne žele oni ne znam čiju pobedu, već žele slabljenje vlade Srbije, slabljenje ličnog autoriteta mog, kao predsednika, zato što bi tada drugima bilo lakše”, rekao je predsednik.

U tom smislu on se osvrnuo na jučerašnju izjavu nemačke ambasadorke u Prištini, za koju je rekao da je veoma mudra i ozbiljna, a koja je rekla da je teško i zamisliti dijalog u trenutku kada je Vučić jak, a kosovske vlasti slabe.

“To dovoljno govori koliko bi svi drugi želeli, pri tom ne mislim na nju na takav način, koliko bi svi drugi želeli da Srbija bude jednako slaba i onda bila mnogo lakša moneta za potkusurivanje nego što je danas” istakao je Vučić.

Kako je rekao, zato je zahvalan građanima Srbije jer vide koliko je važno da Srbija ima snagu i bude jedinstveno i snažno predstavljena, a ne da bude slaba.

“Ne mislim da su oni slabi, ali imaju značajna unutrašnja trvenja koja uvek dovode do problema u odnosima jednih sa drugima” dodao jeVucicć.