BEOGRAD )- Predsednik “Pokreta za Krajinu” Boško Ničić novi je član Srpske napredne stranke, saopšteno je danas u sedištu SNS.

To je na konferenciji za novinare objavio potpredsednik stranke Milenko Jovanov koji je rekao da će se Ničić i njegovi saradnici priključiti SNS i postati deo velike porodice koja svakoga dana radi sve što može da se u svakom delu Srbije živi bolje.

Jovanov je rekao da će Ničić na narednoj sednici Glavnog odbora SNS biti predložen za člana predsedništva stranke, a da će već sutra koordinirati rad stranke u Borskom i Zaječarskom okrugu.

Kako je rekao Ničićev saradnik Milan Stanković biće poverenik gradskog odbora SNS u Zaječaru.

Jovanov je poručio i da SNS ostaje otvorena za sve odgvorne i poštene ljude koji žele da im s epridruže i da zajedno učine sve što mogu za bolju i uspešniju Srbiju.

Ničić je rekao da se zajedno sa najbližim saradnicima priključio SNS i podvukao da su sa SNS bili ozbiljni politički protivnici u Zaječaru, ali da i ovo pokazuje da se, ako je u interesu građana, mogu spajati i zajendo radiuti i sarađivati.

Kako je rekao ovo je pokazatelj da takve stvari nisu nemoguće, da su dobre i izrazio nadu da će biti još takvih primera.

On je dodao da je Pokret koji je vodio imao specifičan pogloed i delovanje kada je u pitanju decentralizacija i da u tom smislu mogu iskustvom i znanjem koje imaju o toj oblasti pomoći u daljem radu.

Ničić je rekao da u skupštini Zaječara ima 50 odbornika, i da zajedno imaju stabilnu većinu.

Prema njegovim rečima za sve loše što se u Zaječaru dešavalo zna se ko su krivci, imajmu imena i prezimena te da će, shodno onome za šta se SNS zalaže, na čemu insistira i bori se i radi, a to je borba protiv korupcije i kriminala, oni koji su odgovorni za te loše stvari doći na red da odgovaraju za počinjeno.

Delovaću kao najiskreniji član SNS, poručio je Ničić i naveo da veruje da će Zaječar brzo napredovati i postati mesto i kraj u koje će strani investitori želeti da dođu.

Prethodno je održan sastanak kojem su pored Jovanova i Ničiha prisustvovali i funkcioneri SNS Marko Ðurić, Darko Glišić i Nebojša Stefanović.