Užice: 625 prvaka u školskoj klupi (VIDEO)

UŽICE – Program dobrodošlice uz osmeh, suze i dečju graju označio je početak prvog dana u školi za predškolce i prvake u užičkim osnovnim školama. I ove godine najviše ih je upisano po pet odeljenja u dve gradske škole, Prvu osnovnu školu kralja Petra Drugog i Dušan Jerković, ali je u odnosu na prošlu godinu 105 prvaka manje u klupama.

Pozdravljajući učenike i njihove roditelje Nikola Bacetić, direktor Prve osnovne škole kralja Petra Drugog istakao je da je – ovo najlepši dan, jer dolaze novi drugari, a imamo i poseban razlog, jer je ostvaren masovan upis u našu školu. Upisali smo 54 predškolca u tri vaspitne grupe i 139 učenika u prvi razred. Zadovoljni smo jer je i u našem izdvojenom odeljenju u školi u Staparima upisano 11 učenika u dva kombinovana odeljenja.

Ova škola je tradicionalno među najboljima zahvaljujući uspesima učenika i njihovih nastavnika. Osvajaju brojne nagrade na takmičenjima i učestvuju u svim manifestacijama.

– Svedoci smo da je nepovoljna demografska struktura i da je dece sve manje, ali se to za sada ne odražava na kadar u našoj školi. Ali dugoročno gledano to je nepovoljno jer sada primera radi u višim razredima imamo po šest odeljenja, a kasnije dolaze generacije sa po pet odeljenja- precizirao je Bacetić.

U Osnovnoj školi Nada Matić” upisano je i ove godine četiri odeljenja, a prvake je podravio Petar Blagojević bivši učenik ove škole, a sada član Gradskog veća za društvene delatnosti. On je poručio da budu zdravi i nasmejani i da se raduju zajedničkom druženju i učenju u ovoj školi.

Direktorka Branislava Jovičić istakla je da su upisali 91 učenika u četiri odeljenja u matičnoj i šest učenika u izdvojenom odeljenju u Gostinici.

– U odnosu na prošlu godinu to je po jedno odeljenje više u matičnoj školi i u izdvojenom odeljenju. Imamo u matičnoj školi i tri grupe preškolaca i jedno u Gostinici – navela je Jovičić.

Ona je dodala da ove godine škola ima dovoljno kadra i da nema tehnološkog viška čak su iz svih premeta imali slobodna radna mesta za određeni procenat norme.

Veselo i uz priredbe starijih učenika prvacima su poželeli dobrodošlicu i u drugim školama. A prvaci i njihovi roditelji, bake i deke nisu krili uzbuđenje govoreći da su srećni, jer će se družiti, igrati i učiti.

ZoomUE.rs