BEOGRAD – Deo zaposlenih u Pošti Srbije protestovao je danas ispred sedišta tog preduzeća, u Takovskoj ilici, zbog lošeg materijalnog i socijalnog položaja.

Protest su organizovala dva sindikata u preduzeću, a zahtev je da ih hitno primi premijerka Ana Brnjabić, da im se isplati zarada od dobiti preduzeća, “vrati oteti deo zarade” i poboljša socijalni položaj.

Protest je usledio posle višednevnih protesta ispred Distributivnog centra Pošte u Zemunu, čime je jedno vreme otežavan prijem i distribucija pošiljaka, ali i posle susreta predstavnika reprezentativnih sindikata sa premijerkom, na kojem je, prema ranijem saopštenju, dogovorena isplata zarade iz dobiti preduzeća.

Danas su se učesnici žalili i na loše uslove rada, a Branko Kalajković iz organizacionog odbora protesta je rekao i da “brane egzistenciju od političkih mešetara i krupnog kapitala, koji čekaju propast firme, kako bi preuzeli poslove”.

Protest je počeo ispred glavne Pošte u Takovskoj a zatim su učesnici krenuli u šetnju, preko Trga NIkole Pašića doVlade Srbije.

Prate ih dobošari, a podržali su ih još neki sindikati i udruženja.