BEOGRAD – U martu će biti održani redovni beogradski izbori, odlučio je Glavni odbor SNS usvajajući time predlog lidera stranke Aleksandra Vučića.

Novinare je o toj odluci obavestila članica Predsedništcva stranke Maja Gojković, koja je rekla da je odluka doneta nakon veoma sadržajne rasprave, da je za nju glasalo više od 500 članova GO, a samo su četiri bila protiv.

To znači da vanrednih parlamentarnih izbora neće biti zajedno s beogradskim, a odluku je Gojković obrazložila kao odluku u interesu Srbije, a manje u interesu SNS, ističući da je u ovom momentu apsolutno neoophodno da postoji stabilna parlamentarna većina.

O kandidatu će naprednjaka za beogradske izbore, kako je rekla, i o timu za te izbore, razgovaraće se na stranačkim organima, pre svega beogradskim.

“Na Predsedništvu su se čula različita mišljenja i stavovi i zbog toga na sednicu GO nišmo izašli sa jedinstvenim predlogom pred članove. Rasprava o njegovom predlogu je trajala drugo, bila je sadržajna, čuli smo mišljenja svih”, rekla je Gojković.

Ona je navela da se na sednici Glavnog odbora razgovaralo i o unutrašnjoj političkoj situaciji, funkcionisanju Skupštine Srbije i radu vlade u poslednjih nekoliko meseci od kako je na njenom čelu Ana Brnabić.

“Dobile smo i ona i ja komplimente od kolega za način na koji obavljamo političke funkcije, a pričali smo i o pritiscima koje doživljava Srbija i mogućim političkim izazovima koji se nalaze pred Srbijom”, rekla je Gojković.

Na pitanje da li je odluka o izborima konačna, Gojković je rekla da za sada jeste, te da, naravno, u zavisnosti od situacije u državi, Evropi i svetu, može da se promeni, ali da je doneta najbolja moguća odluka u ovom trenutku.