Vrnjačka Banja – Prihvatanjem ponude kompanije „Cepter“ od 77 miliona dinara, okončana je tridesetogodišnja stagnacija kompleksa „Zvezda 2“ u Vrnjačkoj Banji.

Odbor poverilaca HTP „Fontana“ je na sastanku u ponedeljak, usvojio ponudu kompanije Cepter. Banja je decenijama imala problem sa nezavršenim hotelom od šest spratova i više od 1.000 soba, na glavnoj Promenadi. Podsetimo da je kompanija Cepter početkom godine, za 1,4 miliona evra kupila hotel „Zvezda 1“.

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, rekao je za Tanjug da je kompleks „Zvezda 2“ nije samo našao novog kupca, već i investitora. Prema njegovim rečima, rok za završetak rekonstrukcije je dve godine.

Kompleks je prodat za 77 miliona dinara i nalazi se u sivoj gradnji, skoro tri decenije u nedovršenoj fazi. Očekuje se da će ta investicija koštati oko 7 miliona evra, rekao je Đurović.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja je rekao da će Vrnjačka Banja nakon završetka radova na ovom hotelu, potpuno promeniti izgled, jer je nedovršeni hotel u centru Banje nije slao lepu sliku Vrnjačke Banje. Takođe, prema njegovim rečima, pored nove ponude gostima, otvoriće se i nova radna mesta.

Zaključenjem ovog ugovora, kompanija „Cepter“ će imati hotelski kompleks duž glavne Promenade u Vrnjačkoj banji od 5.000 kvadrata.