Kako spekulišu mediji, BDZ Sandzaka će se transformisati u Stranku pravde i pomirenja – SPP, međutim, još uvek nema zvanične potvrde iz BDZ Sandzaka.

U intervjuu za Alo Muamer Zukorlić je kazao da BDZ ide u totalnu reformu i reorganizaciju.

– To uključuje i promenu imena i doradu programa stranke kako bismo bili do kraja prihvatljivi za bošnjačke i za nebošanjačke glasače. Ponudićemo ime koje će predstavljati univerzalnost ideologije stranke. Izaći ćemo iz okvira etno – lokalnog ograničenja, rekao je Zukorlić i dodao da će se ova stranka odmeriti na izborima u Beogradu.

-Na beogradske izbore izlazimo u potpuno novom ruhu. Do tada ćemo imati i forimiranje gradskog odbora u Beogradu. Kongres stranke će se održati 30. decembra i tada će sve biti rešeno. Ako već insistirate, u imenu će biti reč “pomirenje”, biće “pravda” kao temeljna odrednica ideologije naše strnake, koja je vrednosno van konkurencije svih drugih pojmova, kazao je on.

BDZ u Crnoj Gori je već donela odluku o promeni imena u Stranku za pravdu i pomirenje – SPP.

Zukorlić je na parlamentarnim i predsedničkim izborima, osim u Sandzaku dobijao od 10 do 30 hiljada glasova Srba iz Beograda i Vojvodine, Albanaca iz Preševske doline, Roma i drugih pripadnika nacionalnih zajednica. Sada se stranka otvara za formiranje odbora koji će okupiti sve glasače koji podržavaju Zukorlićevu politiku.

Zanimljivo je da novi naziv, za kojeg se spekuliše, podseća na naziv partije Redzepa Taipa Erodgana Stranka pravde i razvoja (AK parti).