Lider SPS-a Ivica Dačić smatra da bi trebalo raspisati vanredne parlamentarne izbore jer, kako kaže, udruživanje opozicije na gradskim izborima nije borba za vlast u Beogradu, već za vlast u Srbiji.

“Mislim da bi bili najbolje da se raspišu parlamentarni izbori. Ovo nije borba za Beograd, ovo je borba za vlast u Srbiji”, rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

On je slikovito objasnio da opozicija preko gradskih izbora želi da igra “Ligu šampiona”, ali da u njoj ne učestvuju glavni igrači (Aleksandar) Vučić i (Ivica) Dačić.

“Ne možete da odlučujete o Vučiću i Dačiću, a da mi ne učestvujemo. Moja deca imaju većeg psa i manjeg. Ovaj mali stalno štipa i ujeda, a već trpi dok mu ne dosadi i dok ga ne “odalami”. Hoćete parlamentarne izbore? Videćemo onda ko će ostati na političkoj sceni”, poručio je Dačić.

Komentarišući vraćanje Dragana Đilasa u politiku i to što će se kandidovati za gradonačelnika na gradskim izborima, Dačić je rekao da Đilasa treba pitati: gde je bio do sada?

“Đilas je isključio Vuka Jeremića iz DS, koga će oni da ubede da će to da funkcioniše. Ovo je pokušaj vraćanja iz mrtvih. To su sve derivati DS, pa i Saša Janković. Oni pokušavaju da se ujedini opozicija u borbi protiv Vučića, vladajuće koalicije”, naglasio je Dačić.

Dodaje da Đilas nema program, da je za njega politika samo ako je na vlasti.

“Čim je otišao u opoziciju u Beogradu, on se povukao iz politike”, naglasio je Dačić i dodao da opoziciji ne odgovaraju parlamentarni izbori, već da preko gradskih hoće da pokušaju da ruše vlast u Srbiji.

“Teško je praznoj vreći stajati uspravno. Zato pokušavaju gradske izbore da pretvore u finale lige šampiona, ne bih bežao i od tog političkog obračuna”, zaključio je Dačić.

FOTO: TANJUG