PODGORICA – Predsednik Demokratske partije socijalista Milo Ðukanović, saopštio je da se u toj stranci uveliko razgovara o kandidatu za predstojeće predsedničke izbore, ali da odluka ko će to biti, još nije doneta.

“U slučaju da se kandidujem, možete biti apsolutno sigurni da na to neće imati ama baš nikakav uticaj bilo čija sugestija, savet ili pritisak, dolazio on sa Istoka ili sa Zapada. Uostalom, nikada i niko ni sa jedne istocne ili zapadne adrese sa mnom nije razgovarao na taj način. Nikada”, rekao je Ðukanović u intervjuu za Pobjedu, prenosi RTCG.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, on je ocenio da je “atmosfera linča i progona koju konstantno podstiče opozicija i njoj naklonjeni mediji samo nastavak napora da se u Crnoj Gori preslika model iz oktobra 2016, kreiran od strane ruskih obaveštajaca i njihovih plaćenika u Crnoj Gori i Srbiji”.

Kako je rekao, podrška DPS-u nikada nije pala ispod 40 odsto.

“Posebno ne na štetu procrnogorskih birača. Na suprotnoj strani smo, međutim, dobili puku preraspodelu glasova unutar istog bloka, što dokazuje da, uprkos nekim spoljnim razlikama, čelnike opozicije suštinski povezuje ista ideja – osvajanje vlasti – po svaku cenu”, ocenio je Ðukanović.