Tutin – Predsednik opštine Tutin primio je danas najbolje učenike pobednike takmičenja iz bosanskog jezika i izjavio da je taj grad tradicionalno rasadnik obrazovanja na svim poljima, a ta činjenica za lokalnu samoupravu je veliki razlog za ponos, ali i obaveza i odgovornost za budućnost jer su učenici nada za sve građane, rekao je predsednik opštine Tutin Kenan Hot.

Hot je kazao da je danas primljen određeni broj učenika i objasnio da u školama ima još mnogo mlade dece, učenika koji su dobri a ovi su najbolji među najboljima.

“Lokalna samouprava čini sve što je u njenoj moći da poboljša uslove, status u predškolskim i drugim školskim ustanovama. Mi izdvajamo ogromna sredstva iz budžeta opštine a to je oko 120 miliona dinara za predškolsko i školsko obrazovanje” rekao je Hot.

On je kazao da će se ta praksa nastaviti i rekao da su danas uručene novčane nagrade a u planu je da se održi prijem i najboljih studenata koji su na fakultetima.

Hot je izrazio zadovoljstvo jer postoji veoma dobra saradnja sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem u Srbiji i rekao da želi da se primeni puna implementacija Bosanskog jezika i kazao da će kupiti udžbenike i stipendirati učenike.