Urednica emisije “Pravi ugao” na Radio televiziji Vojvodine Ljubica Gojgić treća je dobitnica nagrade “Aleksandar Tijanić” koju Udruženje novinara Srbije (UNS) svake godine dodeljuje za borbenost u novinarstvu, saopštio je danas UNS.

“Koleginica Gojgić je za 25 godina novinarskog rada stekla prestiž i kredibilitet u javnosti, kao i nepodeljeno poštovanje u profesiji. Njen pristup novinarstvu odlikuje se temeljitošću i borbenošću i lišen je svake političke ostrašćenosti. Ona danas predstavlja najbolje u srpskom novinarstvu zbog lojalnosti zanatu umesto političkim projektima”, stoji u obrazloženju žirija nagrade.

Ljubica Gojgić počela je karijeru u Radio Indeksu, bila je novinarka NIN-a i urednica u informativnoj redakciji B92, a naročito se istakla kao specijalni izveštač iz Haškog tribunala. Dobitnica je nagrada “Dimitrije Davidović” (UNS) i “Stanislav Marinković! (Danas). ; Nagradu “Aleksandar Tijanić” Ljubici Gojgić dodelio je žiri u sastavu Slavoljub Djukić, Ljiljana Smajlović, Nenad Stefanović i Zara Tijanić. Nagrada će Ljubici Gojgić biti uručena 21. decembra u Pres centru UNS-a.

FOTO: N1