Prijepolje – Povodom završetka projekta “Nove ideje za nove posleve – Ideja Lab” koje je sprovela Kancelarija za mlade u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor, Klasterom tekstilaca Prijepolje, Tehničkom školom Prijepolje i Ekonomsko-trgovinskom školom iz Prijepolja u Domu kulture održana je završna konferencija koja je imala za cilj da upozna prisutne sa realizovanim aktivnostima projekta, a obuhvatila je i prezentovanje suvenira od tekstila koji simbolizuju prirodne i antropogene vrednosti opštine Prijepolje koji će biti u budućnosti komercijalizovani na tržištu turizma.

Projekat „Nove ideje za nove poslove – IdejaLab“ finansiran je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u iznosu od 1.334.365 dinara, na konkursu za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Cilj projekta je doprinos kreiranju povoljnog ambijenta za različite oblike zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih zasnovanog na multisektorskoj saradnji i inovativnom angažovanju raspoloživih resursa lokalne zajednice opštine Prijepolje.

– Neke od aktivnosti koje su odrađene jesu unapređenje tehničke opremljenosti radionice u Tehničkoj školi i kabinetu u Ekonomsko – trgovinskoj školi u Prijepolju i tom prilikom je nabavljeno 6 lap top računara, mašina overlovka, mašina za pranje veša, 4 E table za crtanje, prezenter, elektručno platno, projektor, foto aparat i flipchart whiterboard tabla koja je omogućila nesmetano odvijanje inkubacionog ciklusa, pripremu, crtanje, modeliranje, šabloniranje, bojeje, krojenje i šivenje suvenira. Vrednost opreme iznosila je 584.400 dinara – kazala je između ostalog koordinatorka Kancelarije za mlade u Prijepolju Milena Jovanović.

Učenici Tehničke škole priredili su mini modnu reviju gde su prestavili modele koje su sami uz pomoć dobijene opreme proizveli.
PP Media