BEOGRAD – Predsednik odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović pohvalio je danas akciju policije koja je rezultirala hapšenjem osumnjičenog za pretnje smrću narodnoj poslanici Mariniki Tepić.

“Brza i efikasna akcija policije i hapsenje čoveka koji je smrću pretio narodnoj poslanici Mariniki Tepic je za svaku pohvalu. Čestitam na tome predstavnicima policije”, naveo je Omerović u saopštenju dostavljenom medijima.

Omerović je istakao da ovakav “profesionalan odnos prema svakome kome se preti ili im je život ugrožen,odlučan obručun sa svima koji krše zakon ili koji bi da budu iznad zakona pravi način da se poveća poverenje građana u državne institucije”.

“Ovakvim akcijama se salje i poruka kriminalcima i svima koji čine kriminalna dela da niko ne može biti jači od države”, zaključio je Omerović.

Nešto ranije MUP je saopštio da je policija uhapsila T. L. zbog postojanja osnova sumnje da je uputio pretnje smrću narodnoj poslanici Mariniki Tepić.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, T.L (29) je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Inače, osumnjičeni je i ranije upućivao pretnje putem društvenih mreža pojedinim državnim zvaničnicima i drugim javnim ličnostima.