Lideru JS Draganu Markoviću Palmi večeras će biti uručeno priznanje “Najevropljanin”, koje tradicionalno dodeljuje Prva evropska kuća u Beogradu.

Priznanje koje je do sada bilo u rukama Borisa Tadića, Ivice Dačića, Aleksandra Vučića, Dragoljuba Mićunovića…, a posthumno je dodeljeno i pokojnom premijeru Zoranu Đinđiću, večeras će biti uručeno i Draganu Markoviću Palmi, predsedniku Skupštine Jagodine. Nagrada “Najevropljanin” Palmi će večeras biti dodeljena u Skupštini grada Beograda.

– Tačno je da će mi uručiti priznanje. Vidim neki se ovde čude zbog toga, a ne znam zbog čega. Pa znate li vi da smo Ivica Dačić i ja, 2012. godine odbili da napravimo vladu sa ljudima koji bi tada Srbiju vratili 10 godina unazad. Presekli smo tada i napravili je sa proevropskim strankama – kaže lider JS za “Blic”.

On navodi da je zaslužio ovo priznanje, jer je doveo “12 stranih investitora u Jagodinu, jednog u Batočinu, kao i da je za srpsku delegaciju koja je brojala i do 20 članvoa organizovao obilazak šest država EU. On dodaje da su nekim sporni možda njegovi stavovi o gej populaciji, ali da on nema ništa protiv “homoseksualaca”.

– Jednu lezbijku sam i zaposlio. Za mene je porodica stub svega, a porodicu ne mogu da čine dva muškarca. To što su moji stavovi takvi, to je zato što mi je život takav. Ja se zalažem za evropske ekonomske vrednosti i poštovanje srpske pravoslavne vere i tradicije – ističe Palma, koji će priznanje “Najevropljanin” dobiti za razvoj lokalne samouprave.

Lider JS je inače pre nekoliko godina pravosnažno osuđen za tešku diskriminaciju gej populacije, a, iako je bio deo vladajuće koalicije, nije želeo da glasa za izbor nove vlade, jer je mandatar bila Ana Brnabić, koja se javno deklarisala kao gej.

Nagradu “Najevropljanin” za ekonomiju dobiće Marko Čadež, direktor PKS, a za program razvoja to priznanje će biti uručeno direktoru kompanije Esense Nenadu Đordjeviću. Isto priznanje dobiće i Milutin Folić, glavni urbanista, i to za projekat iz oblasti metropolitenskog urbanizma.

FOTO: N.P.