Novi Pazar  – Delegacija Indonezije nastavila je posetu Novom Pazaru obilaskom preduzeća Euro Skarpa a prema rečima načelnika odeljenja za privredu gradske uprave u Novom Pazaru Ramiza Paljevca nakon jučerašnjeg obilaska tekstilnih proizvođača, danas obilaze obućare.

Prema rečima prve sekretarke ambasade i atašea za ekonomiju Amelije Tapu Boldon, predstavnici Indonezije nadaju se saradnji sa ovim renomiranim novopazarskim preduzećem.
“Ono što smo imali prilike danas da vidimo jeste da ova fabrika poseduje veoma kvalitetnu robu kojoj bi mogli da pomognemo u plasmanu kao i unapredimo saradnju”

Ona je zahvalila lokalnoj samoupravi i regionalnoj privrednoj komori Kraljevo, jer su omogućili posetu Novom Pazaru gde vide dobru prilika za buduću saradnju.

Načelnik odeljenja za privredu Ramiz Paljevac kazao je da je delegacija juče obilazila fabriku Conto Bene a danas obilaze obućare i da su vođeni razgovori po principu interesovanja za proizvodni program.

“Došlo je do nekih dogovora u smislu neke buduće saradnje. Da se proizvodi novopazarskih obućara prezentiraju u privrednoj komori gde će delegacija Indonezije doći da pogleda kompletan proizvodni program i nadamo se na će doći do poslovne saradnje na obostrano zadovoljstvo” rekao je Paljevac.
On je naveo da ambasada ima nalog od ministarstva spoljnih poslova te zemlje da obiđu Novi Pazar i celu Srbiju.

Esad Avdović, vlasnik fabrike obuće Euro Skarpa, nakon sastanka sa privrednom delegacijom Indonezije zahvalio se gradskoj upravi što je odabrala njegovu firmu za posetu.

“Razgovarali smo o poslu u perspektivi o eventualnim ugovorima i dogovora. Njima se naša proizvodnja svidela mi radimo isključivo od kože i prirodnih materijala koji su im se svideli i nadamo se saradnji”.

Predstavnici ambasade Indonezije u poseti Novom Pazaru borave dva dana gde su pored razgovora sa gradskim vlastima obilazili novopazarske privrednike.

indeksonline.rs