Akcija potrage za dve osobe koje su u toku prethodne noći pale u reku Miljacku na Dolac Malti, opština Novo Sarajevo, nažalost, dosada nije dala rezultate, te će biti nastavljena sutra, saopšteno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Akcija potrage pokrenuta je u jutarnjim satima, a u skladu s procenjenom situacijom na terenu su angažovane snage zaštite i spašavanja – pripadnici FUCZ i Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo (KUCZKS), kao i pripadnici Sportsko-rekreativnog kluba “Neretva”, te 16 pripadnika Gorske službe spašavanja KUCZKS koji su obučeni i osposobljeni za spašavanje na vodi.

Istovremeno, u akciju su uključeni i pripadnici Službe za smeštaj ugroženog i nastradalog stanovništva i snabdevanje koja je formirana u Crvenom križu Kantona Sarajevo, kao i pripadnici opštinskih službi civilne zaštite Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža.

Na terenu su, takođe, bili angažovani i pripadnici MUP Kantona Sarajevo. Intezivno se pretraživalo korito reke Miljacke od mesta nesreće pa nizvodno.

FOTO: AVAZ