Porodica Danijele Trailović (40) iz sela Donja Bela reka kod Bora, optužila je lekare iz Kragujevca da su krivi za njenu smrt. Nesrećna žena je pala u Novom Pazaru i slomila nogu, prebačena je za Kragujevac gde je lečena neko vreme.

– Danijela je pala u Novom Pazaru, gde smo se zaustavili da se odmorimo na putu ka manastiru Ostrog. Odmah je prebačena u KBC Kragujevca i utvrđeno je da je slomila desnu butnu kost, kao i da je imala posekotinu iznad kolena – priča njen muž Novica.

Danijelin otac Mile Ilić kaže da njegovoj ćerki, koja je bila jedinica, zavoj u Kragujevcu nisu menjali nedelju dana. Zato je, misli, rana zagnojila i stanje joj se pogoršalo.

– Operisali su je u Kragujevcu, ali su joj tada isekli i meso gde je bila rana kod kolena, gotovo do kostiju, posle čega su je vratili u Bor. Iz Bora su moju ćerku uputili u KBC Niš, odatle na beogradsku VMA, ali su je odatle vratili za Bor.

Majka Vera kaže da se Danijelino stanje naglo pogoršalo, pa su je iz Bora opet poslali za Beograd, ovaj put u KBC, gde je i preminula.

– Obdukcija je urađena 7. novembra, ali mi još uvek nismo dobili te rezultate. Sumnjamo da je naša ćerka, koja nije imala dece, žrtva nesavesnog lečenja lekara u KBC u Kragujevcu što ćemo pokušati da dokažemo i sudskim putem – kaže Vera.

S druge strane, dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru kazao je da su Trailovićevu, čim je dovezena u borsku bolnicu, odmah hteli da vrate u kragujevački KBC.

– Međutim, u Kragujevcu nisu želeli da je prime nazad, iako je ona kod njih operisana. Mi smo učinili sve što smo mogli, ali smo Trailovićevu, na kraju, ipak morali da uputimo u niški KBC, pa u Beograd, gde je ova žena i preminula – kazao je dr Joksimović.

U kragujevačkom KBC nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj.