Naslovna srbija Beograd U Beogradu noćas tri saobraćajke, požar, porodično nasilje

U Beogradu noćas tri saobraćajke, požar, porodično nasilje

BEOGRAD – U Beogradu je noćas povređeno osam osoba, među kojima i dvogodišnji dečak u tri saobraćajne nezgode, požaru i jednom sličaju porodičnog nasilja, rekla je jutros Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Usled požara koji je izbio u Bulevaru Milutina Milankovića u 5:09, dvogodišnji dečak se nagutao dima i prevezen je na Institut za majku i dete dok su muškarac starosti oko 40 i žena oko 35 godina, zbog udisanja toksičnih gasova i opekotina, prevezeni na VMA,

Na Voždovcu u Kumodržu u 06:06 u Radničkoj ulici ekipu Hitne pomoći je sačekala ispred zgrade devojka starosti oko 27 godina sa detetom u rukama, usled porodičnog nasilja.

Kako je Macura istakla, dete nije bilo povređeno, a devojka je sa povredama glave prevezena u Urgentni centar nakon što je suprug nasrnuo sekirom na nju. Ekipa Hitne pomoći je na licu mesta intervenisala uz asistenciju policije.

Teške povrede zadobila je i devojka starosti oko 19 godina u 23:27, u udesu koji se dogodio kod Miloševog konaka. Njoj je konstatovan prelom desne noge, a prevezena je na VMA.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na Batajničkom drumu u 23:25, lakše povrede je zadobio muškarac starosti oko 29 godina koji je prevezen u Urgentni centar.

U 22:53 takođe je došlo do saobraćajne nezgode na Zrenjaninskom putu usled čega su 22-godišnji mladić i 42-godišnja žena sa lakšim povredama prevezeni u Urgentni centar.

Od hroničnih bolesnika tokom noći su se za pomoć najviše javljali srčani, a kako je Macura navela, javljali su se i astmatičari i osobe sa hipertenzijom, ali ne tako izraženo kao srčani.

Hitna pomoć je tokom noći imala 97 intervencija od kojih 17 na javnom mestu.

Juče u toku dana, Hitna pomoć je intervenisala 95 puta, od kojih 21 na javnom mestu, a dogodila su se tri udesa od kojih se jedan završio smrtnim slučajem.

Usled udesa koji se dogodio u 15:38 u Savskoj ulici kod Palate pravde, ekipa Hitne pomoći je konstatovala smrt žene pešaka starosti oko 60 godina, navela je Macura.

Exit mobile version