BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je danas u višednevnu postu Ruskoj Federaciji, tokom koje će se sastati i sa predsednikom Vladimirom Putinom sa kojim će prisustvovati potpisivanju više bilateralnih sporazuma.

Predsednik Vučić imaće i odvojene susrete sa predsednicom Saveta Federacije Valentinom Matvijenkom i potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom.

Planom posete predviđeno je da predsednik Vučić održi predavanje na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije (MGIMO) na temu „Srbija, čuvar nezavisnosti i suvereniteta – važnost samostalnog odluči vanja u savremenom svetu“.

Predsednik Vučić posthumno će dodeliti orden Vitaliju Čurkinu, koji će biti uručen supruzi Irini Čurkin.

Na dan Svetog Nikole, predsednik Vučić obići će hram Petra i Pavla, a predviđen je i obilazak muzeja i Doma ansambla Aleksandrov, kao i polaganje venca nastradalim članovima ovog ansambla.

Predsednik rbije Aleksandar Vučić posetu će završiti obilaskom Naučno-tehnološkog parka Skolkov, nakon kojeg će prisustvovati prezentaciji aviona tipa Suhoj.

Predsednik Vučić će u Ruskoj Federaciji boraviti do 20. decembra, saopštila je Pres služba Predsednika.