Novi Pazar – Nezir Salihović, ugledni imam iz Bor džamije u naselju Lug brutalno je pretučen tupim metalnim predmetom nakon Jacija namaza ekskluzivno saznaje Indeksonline.rs

Kako saznajemo, on je sa teškim telesnim povredama prebačen u novopazarsku bolnicu i tamo mu se bore za život. Trenutno se nalazi u šok sobi.

22:20 BRNIČANIN U TOKU DIJAGNOSTIKA!

Povređeni imam je hitno prebačen na hirurško odeljenje novopazarske Opšte bolnice gde mu se ukazuje pomoć.

– Dijagnostika je još uvek u toku i rano je izjašnjavati se o stepenu povreda. Trenutno je stabilno i pratimo njegovo stanje – kaže dežurni hirurg Kemal Brničanin

00:00 Kako saznaje indeksonline.rs povređeni imam Salihović, prema analizama dežurnog osoblja stabilnog je stanja.

00:36: Od porodice saznajemo, da imam Salihović nepovezano priča i gubi pamćenje. Za sada nema više informacija o toku istrage koju vodi novopazarska policija.

01:26 Stigli su prvi snimci sa lica mesta. Pogledajte

https://youtu.be/Tbo_FvUWuo4

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje napad na Nezira ef. Salihovića

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje fizički napad na imama Nezira ef. Salihovića.

Nezir ef. Salihović je dugogodišnji ugledni imam u Novom Pazaru koji je poštovan širom Sandžaka i omiljen kod naroda.

Očigledno je da se radi o dobro osmišljenom, planiranom i stručno izvedenom napadu sa ciljem da se izazovu podjele i sukobi među Bošnjacima.

SDA Sandžaka osuđuje plasiranje svih laži i dezinformacija koje se u vezi ovog slučaja objavljuju u javnosti sa ciljem da se počinioci ovog gnusnog nedjela zaštite.

SDA Sandžaka traži od policije i tužilaštva da hitno otkriju počinioce ovog nedjela i da građane upoznaju o svim detaljima vezanim za napad na imama Nezira ef. Salihovića.

VIDEO – DR SUADA GICIĆ SKENDERI O STANJU POVREĐENOH IMAMA