TIRANA – Demonstranti koji protestuju zbog skuplje putarine sukobili su se danas sa policijom u Kukešu, gradu na severu Albanije, a tom prilikom zapaljena i naplatna stanica, javlja albanska televizija “Top čenel”, prenosi RTS.

Navodi se da se kilometarska kolona automobila napravila na auto-putu u Albaniji zbog protesta organizovanog povodom povećanja naplate putarine.

Tokom protesta došlo je do sukoba demonstranata i policije, a zapaljena je i naplatna rampa.

Kako javlja portal albanske televizijske stanica, demonstranti nisu dali vatrogascima da priđu naplatnoj stanici.

 

Zatvoren prelaz izmedju Kosova i Albanije zbog nasilnog protesta protiv putarine

PRIŠTINA – Albanske vlasti privremeno su zatvorile prelaz Vrbnica – Morina, sa Kosovom, zbog protesta u blizini tunela Kalimaš, koji je organizovan zbog uvodjenja putarine na autoputu koji povezuje Kosovo sa Albanijom. ;

“Zabranu kretanja vlasti u Albaniji su uvele zbog protesta koji se održavaju u blizini tunela Kalimaš u Albaniji, što iz bezbednosnih razloga onemogućava kretanje vozila. Odluka važi do daljnjeg”, navodi se u saopštenju Policije Kosova.

Zbog zatvaranja prelaza sa obe strane su se stvorile velike kolone vozila. ;

Albanska policija nije dozvolila medijima da prate protest u blizini Kalimaša jer je procenila da se radi o nasilnom protestu.

Tokom protesta je došlo do sukoba policije i učesnika i tom prilikom je zapaljen i objekat za naplatu putarine.

Albanski premijer Edi Rama je na službenoj stranici na fejsbuku ocenio da se radi o varvarskom nasilju i da će svi koji uništavaju javnu svojinu odgovarati.”Varvarsko nasilje nad zajedničkom imovinom i nasilne reakcije prema snagama reda u Kukešu će dobiti zasluženi odgovor snagom zakona… Neka inspiratori i nasilnici zaborave da je bilo ko iznad zakona”, napisao je albanski premijer.