BEOGRAD – Sastanci delegacije Srbije i Kosova predvodjeni predsednicima Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem počeli su večeras u središtu evrposke ;spoljnopoliticke službe u Briselu, prenela je večeras radio televizija Srbije.

Razgovori teku po uobičajenom modelu, odnosno visoka predstavnica EU Federika Mogerini prvo razgovara odvojeno sa delegacijama, a zatim će se sastati zajedno na trojnom sastanku.

Ovo je treći sastanak u ovom sastavu i prvi od početka godine.

On dolazi posle ovonedeljnih trodnevnih razgovora delegacija na tehničkom nivou koji nisu doveli do napretka ni do dogovora.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić rekla je da Brisel očekuje sveobuhvatnu normalizaciju odnosa izmedju Beograda i Prištine kao i implemetaciji dogovora koji su već postignuti u dijalogu, ali još nisu implementirani.”Ono što mi želimo da vidimo jeste celovita normalizacijia odnosa u kontestu toga što stoji u Strategiji za Zapadni Balkan. To je nešto što je vrlo važno za EU, ali i za Beograd i Prištinu u kontekstu njihovog napretka na evropskom putu”, rekla je Kocijančič novinarima.

(Beta)