Put u Djunisu ponovo pod vodom, saobraćaj obustavljen

KRUŠEVAC – Saobraćaj na državnom putu Kruševac – Djunis – Deligrad obustavljen je jutros jer se u naselju Djunis izlila Južna Morava, saopšteno je iz Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije Gradske uprave Kruševac.

Prema podacima te službe, vodostaj Južne Morave kod Mojsinja jutros je bio 33 centimetra viši nego sinoć, i dostigao je 464 centimetra, a na snazi je ponovo vanredna odbrana od poplava.

“Domaćinstva i ljudi na tom području za sada nisu ugroženi”, naveo je načelnik Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije Gradske uprave Kruševac Dušan Todorović.

Na terenu su, dodao je, saobraćajna policija, vatrogasci. Vodovod dostavlja pijaću vodu, JKP po potrebi tehničku vodu za životinje, a teren obilaze i predstavnici Elektrodistribucije, komunalnih službi te zdravstvenih i veterinarskih službi.

Na području Kruševca aktivna su klizišta u Ribaru, Zdravinju, Maloj Reci, Velikoj Kruševici, u Cerovi je došlo do odrona, a zbog najavljenih većih snežnih padavina na terenu su ekipe zimske službe.

(Beta)