Prijepolje – Prvo prolećno jutro osvanulo je pod snegom i sa vejavicom na područiju Prijepolja, Nove Varoši i Priboja. Debljina senžnog pokrivača u nižim delovima Polimske doline je oko 4-5 centimetara, dok ga na planinskim prevojima ima znatno više.

U Novoj Varoši snega u gradu ima oko desetak centimetara, na Zlataru, Murtenici, Čemrenici, Jadovniku i Javoru on je dvostruko ili trostruko veći. Snega ima i na putevima te se vozačima savetuje oprez u vožnji.

Mehanizacija komunalnog preduzeća u Novoj Varoši od ranog jutra je na terenu i čisti grad.

– Radnici komunalnog preduzeća po gradskim ulicama bacaju so, a na puteve van grada rizlu pa nema većih problema u saobraćaju. Zimska sezona još uvek traje, sve službe su u stanju pripravnosti i ukoliko bude potrebe biće angažovana i teška mehanizacija- kaže Dejan Grbić, šef opštinskog odeljenja za investicije.

Prema prvim izveštajima prohodni su svi putni pravci i u Prijepolju i Priboju.

– Prohodni su svi putevi a saobraćaj diktiraju vremenske prilike. Za sada nemamo nikakvih zahteva za čišćenjem snega, a ako padavine potraju, spremni smo da intervenišemo- istakla je članica Opštinskog veća u Prijepolju Mirjana Bojović.

Meteorolozi najavljuju padavine i za naredne dane, pa su zimske služne u pripravnosti i prate stanje. Prolećni sneg doneo je brigu i poljoprivrednicima, ukoliko mraz potraje mogao bi da ugrozi voćnjake.