TUTIN – Stranka pravde i pomirenja saopštila je da je jutros ispred “Doma za lica mentalno ometena u razvoju” u Tutinu bačen molotovljev koktel i zapaljeno privatno vozilo direktora te ustanove Omera Ðondića.

Kako navode, do napada je došlo neposredno nakon dolaska Ðondića na posao, a brzom reakcijom osoblja doma zapaljeni autimobil je ugašen, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

O slučaju je obavešteno resorno ministarstvo i kabinet ministra Zorana Ðorđevića, koji je, dodaje se, dao podršku novom direktoru Doma u realizaciji projekata unapređenja ustanove i obećao podršku u rasvetljavanju slučaja i zaštiti Ðondića.

Direktor Doma kaže i da je šteta na automobilu velika, ali da je od toga značajnija pozadina i razlog zašto bi se njemu, “kao novom direktoru, koji je odrastao u Tutinu” podmetao požar na automobilu.

Dodao je da je to “očigledna pretnja zbog razotkrivanja raznih nezakonitih radnji, malverzacija, korupcije, zloupotreba službenog položaja prethodnog rukovodstva te javne ustanove i nastavak medijske hajke protiv njega”.

“Da se radi o dobro isplaniranom napadu, govori i činjenica da je napadač znao da samo taj deo parkirališta nije pokriven video nadzorom “, rekao je Ðondić, a navodi se u saopštenju.

On je naveo da je još rano da bi se znalo ko stoji iza napada i zbog čega je to urađeno, ali da iza toga stoje “zlonamerne osobe, koje ne žele dobro Tutinu, Domu, ni njemu”.

Dodao je da je zadovoljan hitnom reakcijom policije, da očekuje još bržu reakciju tužilaštva na pronalaženja počinilaca, kao i da će ga ovo dodatno motivisati da nastavi snažnije sa započetim projektima.