BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je poternica srpskog suda na snazi i da će kosovski premijer Ramuš Haradinaj biti uhapšen ukoliko uđe u Srbiju.

“Na snazi je poterenica naseg suda za njim i svakako će biti uhapšen ako bude dostupan policiji”, kazao je Stefanović za “Kurir” povodom medijskih navoda da je Haradinaj rekao da je spreman da poseti opštine Medveđu i Preševo na jugu Srbije na poziv lokalnih vlasti.

Haradinaj, kojeg Beograd potražuje zbog ratnog zločina nad civilima, tvrdi da su ga lokalnne vlasti opštine Medveđa, na jugu centralne Srbije, pozvale da dođe u to mesto i dodao da je spreman da poseti i Preševo i Beograd, ako bi bio pozvan i ako bi njegova poseta imala protokol.

Kako je prenosi Preševa Jon, Haradinaja su lokalne vlasti Medveđe pozvale na tradiconalnu manifestaciju “Susreti u rodnom kraju – 2018”.

“Moja poseta će imati protokol i biće uz dozvolu srpskih i međunarodnih vlasti, a treba da bude realizovana kao i sve posete drugih svetskih državnih lidera…”, rekao je Haradinaj.