Podgorica – Bijelo Polje – Nakon požara u kojem je uništena fabrika Mesopromet u Bijelom Polju direktor kompanije Hilimija Franca rekao je da upros svemu neće biti otpuštanja radnika.

 

On je rekao i da je u celoj tragediji koja je zadesila privredu Bijelog Polja, a i Crne Gore, najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava
.

U Bijelo Polje je stigao i potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i istakao da će obezbediti pomoć države.

“I dalje radimo na lokalizovanju požara. Požar je pod kontrolom Ali mislim da imamo još jedno žarište koje ne smemo da prepustimo slučaju i požar ćemo sigurno gasiti do sutra u ovo vreme”, rekao je Franca Televiziji Crne Gore.

Prema njegovim rečima održali su nekoliko sastanaka i poručio da će ovu situaciju ubrzo prevazići.

“Ni jedan radnik neće osetiti ovu našu tragediju i porudićemo se da se homogenizujemo i krenemo dalje”, kazao je Franca.

On se zahvalio svim građanima i privrednicima koji su im nudili pomoć u ovoj teškoj situaciji.
“Počeli smo danas da radimo a od sutra punom parom. Nismo otkazali nabavke nismo otkazali porudžbine. Mi imamo pogone za sve, samo da se prekomponujemo da doradimo neke linije i nadam se da ćemo već sutra imati na tržištu naše proizvode”, dodao je on.