VALJEVO – Apelacioni sud potvrdio je presudu valjevskog Višeg suda po kojoj su bivši policijski inspektori Dejan Subotić (41) i Milan Ćulafić (37) osuđeni na osam, odnosno, na sedam i po godina zatvora, zbog primanja mita i prodaje droge.

Sud u Valjevu je utvrdio da su Subotić i Ćulafić narkodileru Goranu Đokiću iz Valjeva prodali kilogram heriona, koji je policija zaplenila od jednog muškarca iz Kragujevca. Oni su za tu drogu dobili 12.000 evra.

Zbog preprodaje opojnih droga Subotiću i Ćulafiću je izrečena zatvorska kazna u trajanju od po pet godina. Minimalna kazna im je izrečena za primanje mita. Subotić je dobio tri godina i šest meseci zatvora, a Ćulafić tri godine. Sud je utvrdio da su, u više navrata, u periodu od 2010. do 2013. godine, uzimali mito od narkodilera Gorana Đokića, da bi mu odali informacije o tome kada će biti pretresana njegova kuća i da li je pod merama prisluškivanja.

Njima je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od osam i sedam i po godina, a presudu Višeg suda je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu. Dejan Subotić bio je šef odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Odeljenju krimilalističke policije u Valjevu od 2009. do 2013. godine, kada je uhapšen.

Otkaz u policiji je dobio u februaru 2016. godine. Sada se bavi advokaturom. Milan Ćulafić je radio kao kriminalistički inspektor. I njemu je uručen otkaz početkom 2016. godine, a nakon izlaska iz pritvora završio je privatni Pravni fakultet na Singidunumu u Valjevu.

Izvor: telegraf.rs