NIŠ- Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, izjavio je danas da će se Grad Niš rukovoditi interesima grada i njegovih građana prilikom donošenja odluke o aerodromu “Konstantin Veliki”, ali je naglasio da je stav grada o tom pitanju već poznat.

Bulatović, koji će s gradskim rukovodstvom i građanima dočekati danas predsednika Aleksandra Vučića, rekao je da će konačnu odluku o aerodromu doneti skupština grada. Odluku o tome da li će aerodrom biti u vlasništvu grada ili države, doneće skupština grada, koja će biti održana u skladu sa Poslovnikom, precizan je gradonačelnik.

“Mi smo već izneli svoj stav – rukovodićemo se najvišim interesima Grada Nisa i svih građana, duboko verujući da smo doneli racionalnu i ispravnu odluku, nepolitičku i emotivnu, koja je opredeljena ka budućnosti ka razvoju”, rekao je Bulatović za RTS.

On je dodao da je Grad Niš dobio čvrsta uveravanja i najviše garancije državnog rukovodstva da će se aerodrom razvijati, “da ćemo zadržati postojeće potencijale, standarde, mere bezbednosti, broj putnika, linije i sve ono što smo zajedno s državom uradili”. Sve to je u gradu, kaže, urađeno je uz podršku vlade i države.

“Mi kao grad dajemo skroman doprinos u skladu sa finansijskim mogućnostima i stvaramo uslove da možemo više, kako bi sutra mogli da kažemo u 2019. godini da stvaramo budžet koji će biti razvojni”, poručio je Bulatović.