Lider SRS Vojislav Šešelj psovao je iz svoje poslaničke klupe nekoliko poslanika u Skupštini Srbije, a najgore uvrede izrekao je na račun Marinike Tepić.

Poslanica Tepić je tokom rasprave upitala javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da li će inicirati zabranu SRS nakon presude u Hagu, kojom je Vojislav Šešelj osuđen za zločine protiv čovečnosti, a Šešelj joj je dobacivao i poručio da će joj “j… majku ustašku”.

Sve je mobilnim telefonom snimio poslanik DS Radoslav Milojičić, koga je Šešelj takođe vređao na isti način, a kako je poslanik demokrata naveo, pridružilo mu se još nekoliko poslanika SRS.

Predsedavajući u tom trenutku Veroljub Arsić nije reagovao, a kako je Milojičić rekao za Blic rekao mu je i da “nije čuo dobacivanje”. Od Arsića su demokrate zatražile da se pismeno izjasni o tome.

Šešelj se tako ponovo našao u centru pažnje, nakon prošlonedeljnih incidenata posle kojih su usledile nove tenzije na relaciji Srbija-Hrvatska.

Zanimljivo je da je do malog diplomatskog rata došlo nakon navodnog psovanja hrvatske delegacije u Skupštini Srbije i gaženja hrvatske zastave, što su događaji koje dosad niko osim predstavnika SRS nije sa sigurnošću potvrdio.

https://youtu.be/VXV9jcakSME

https://youtu.be/jRV6ATb-7K8