PODGORICA – Državljani Srbije mogu ući u Crnu Goru, pored lične karte i vozačke dozvole, uz prezentovanje i potvrde o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila, saopštila je danas Uprava policije MUP-a Crne Gore.

Saopštenje je, kako se navodi, izdato povodom izvještavanja medija u Srbiji da se iz ove države u Crnu Goru preko graničnih prelaza ne može više ući u Crnu Goru uz prezentovanje “potvrde o prudužetku važenja roka trajanja saobraćajnih dozvola i registarskih oznaka”, gđe se misli na potvrdu o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila, odnosno produženje registracije.

“U režimu prelaska državne granice iz Srbije u Crnu Goru ništa se nije promenilo u odnosu na prethodni period, shodno sistemu reciprociteta kada je ulazak iz Srbije u Crnu Goru i obrnuto u pitanju”, navela je Uprava policije MUP-a Crne Gore u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

“To znači da državljani Srbije mogu ući u Crnu Goru preko graničnih prelaza sa našom državom, pored prezentovanja drugih potrebnih dokumenta – lične isprave (lične karte i pasoša) i vozačke dozvole, uz davanje na uvid i pomenute potvrde odnosno potvrde o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila (produženje registracije). Isto važi i za ulazak državljana Crne Gore preko graničnih prelaza u Srbiju”.

Ukoliko bude promena u smislu dokumenata koji su potrebni za prelazak državne granice, javnost će o tome biti blagovremeno obaveštena, navela je crnogorska policije.

Napominje se da je tačno da određenom broju lica nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru iz Srbije i objašnjava da “ta lica nisu ispunjavala uslove propisane Zakonom o graničnoj kontroli i Zakonom o strancima za ulazak” u Crni Goru, odnosno boravak na crnogorskoj teritoriji.

FOTO: VESKO BELOJEVIĆ