Princeza Jelisaveta Karađorđević (82) i njena ćerka Katarina Oksenberg (56) nalaze se u Njujork gde pokušavaju da pronađu Katarininu ćerku Indiju (26)

Naime, vođa ove sekte se trenutno nalazi u zatvoru i optužen je za trgovinu ljudima i prisiljavanje devojaka da budu seksualne robilje u poslednjih 20 godina. Ipak, Indiji preti zatvor jer želi da ostane lojalna svom vođi i neće da svedoči protiv njega.

ndija Karađorđević je ranije izjavila za medije da “radi plemenite stvari i da će jednog dana biti poput Nelsona Mandele”.

Indija i dalje odbija da razgovara sa svojom majkom koja je doletela iz Kalifornije, ali je razgovarala sa svojom bakom Jelisavetom. Ona joj je jedina šansa da ne ode u zatvor.

– Ona me ubeđivala kako to nije ništa opasno i da je ona dobro. Ponavljala je kako su to izmišljene priče, što nije tačno. Indija je anđeo, mnogo je dobra, mi moramo da je izvučemo iz tog zla. Nije lako, učinićemo sve što je u našoj moći. Mnogo je volimo i borićemo se. Trudim se da ne plačem, jako je neprijatno i užasno, potresla sam se, ali moram biti jaka – poručila je ranije princeza Jelisaveta.

Indijina majka Katarina Oksenberg, koja je ćerka princeze Jelisavete i Hauarda Oksenberga, a unuka princa Pavla Karađorđevića, piše knjigu o ovoj strašnoj grupi i mukama kroz koje prolazi njena porodica, ali i druge članice sekte s kojima je razgovarala. Katarina je uoči hapšenja Ranijera svoja jeziva saznanja o njegovoj organizaciji podelila i s tužiocima u Njujorku.

– Nadam se da će se Indija uskoro probuditi i da će videti šta joj je vođa sekte učinio – istakla je Katarina Oksenberg ranije za strane medije.

KATARINA JE PREDLOŽILA INDIJI DA SE PRIJAVI NA ČASOVE KULTA

U intervjuu američkim medijima Katarina je priznala da je ona 2011. predložila Indiji da se prijavi na časove u grupu NXIVM, koja navodno pomaže ljudima da se osećaju bolje i radi na samopouzdanju mladih.

Kako je rekla, odmah na početku je primetila da je grupa čudna i jeziva. Nažalost, nakon nekog vremena Indija se priključila surovoj sekti, a od tada se Oksenbergova bori na sve načine da povrati svoje dete.

SVE O OZLOGLAŠENOJ SEKTI NXIVM:

– Predstavljaju se kao program za samopoboljšanje

– Obraća im se lider kulta Kit Ranijer, koga polaznici moraju da zovu Vangard

– Polaznicima traže da iznesu neke kompromitujuće činjenice o sebi ili porodici, kojima ih ucenjuju ako su neposlušni

– Organizacija se naziva i DOS (Dominantan nad robom, prim. prev.)

– Gospodar navodno ima šest robova oko sebe, koji dalje moraju da regrutuju robove

– Više članova je navodno izvršilo samoubistvo pod uticajem kulta

– Članice kulta se moraju javljati svako jutro i svako veče

– Prema svedočenjima, Kejt je imao seks sa svakom od članica

– Tokom inicijacije žene se u predelu genitalija žigošu inicijalima vođe

Izvor: Telegraf.rs