Novi Pazar – Policijski službenik Raica B. iz Tutina, osumnjičen da je krajem septembra prošle godine ubio Fahrudina Skarepa (22), pušten je da se brani sa slobode, javio je radio Sto plus kojem je ova informacija potvrđena u Višem javnom tužilaštvu u Užicu.

“Osumnjičeni Raica B. je pušten iz pritvora s obzirom da su istekli zakonski rokovi iz Zakonika o krivičnom postupku prema kojima pritvor u istrazi može trajati maksimalno šest meseci od dana lišenja slobode, a koji su istekli pa u ovoj fazi postupka ne postoji zakonski osnov za produženje pritvora”, naveli su u Višem tužilaštvu za Sto plus.

U Tužilaštvu su dodali i da “optužnica protiv Raice B. nije podignuta s obzirom da je istraga još uvek u toku”.

Više tužilaštvo u Užicu predmet ubistva Fahrudina Skarepa zadužilo je u februaru, nakon što je Apelaciono tužilaštvo u Kragujevcu slučaj oduzelo Višem tužilaštvu u Novom Pazaru i dodelilo njima.

Policajac Raica B. osumnjičen je da je u noći između 29. i 30. septembra prošle godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Izvor.Radio sto plus