NOVI PAZAR – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru zaplenili su više od tri kilograma marihuane i uhapsili M. L. (38) iz Novog Pazara i A. T. (32) iz Sjenice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je sinoć, oko 22 časa, zatekla osumnjičene prilikom primopredaje droge, u selu Vučiniće u okolini Novog Pazara.

Tom prilikom kod M. L. je pronađeno pet paketa sa ukupno tri kilograma i 33 grama marihuane.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni tužilaštvu, saopšteno je iz MUP-a.

Prema saznanjima portala indeksonline, M.L. (38) je od ranije poznat policiji. Uhapšen je u akciji MUP-a 2008. godine kao član velikog narko kartela koji se teretio za šverc preko 150 kilograma heroina. Tada je kod M.L. u kolima marke “Audi a4” pronađeno 3 kilograma heroina. Sa njim u automobilu nalazila se i izvesna S.H. takodje iz Novog Pazara.
U decembru 2009. godine, specijalni sud osudio je sedmočlanu kriminalnu grupu na ukupno 48 godina zatvora. M.L. je dobio 8 a njegova saputnica 6 godina zatvora.