Naslovna srbija GRADOVI Užice apelovalo na Vladu da preuzme aerodrom “Ponikve” (video)

Užice apelovalo na Vladu da preuzme aerodrom “Ponikve” (video)

UŽICE – Grad Užice uputio je apel Vladi Srbije da preuzme upravljanje i vlasništvo nad aerodromom Ponikve od grada, koji, kako je rečeno, nema ni kadrovske ni finansijske mogućnosti da ga stavi u punu funkciju.

Po rečima gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića potrebni su milioni evra za završetak infrastrukturnih radova na Ponikvama.

“Mi nismo u prilici sami svojim kapacitetima da razvijamo aerodrom u obimu koji je neophodan Srbiji, Zlatiborskom okrugu i gradu Užicu. Zbog toga se obraćamo predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić da razmotre mogućnost da razgovaramo o preuzimanju aerodroma od strane države. Bez njihovog punog učešća aerodrom Ponikve nema budućnost “, poručio je Petković.

Petković ističe i da grad godišnje izdvaja od 200 do 300 hiljada evra za funkcionisanje JP “Aerodrom Ponikve”,što je samo deo koji bi morao da se izdvaja kada bi aerodrom funkcionisao u punom kapacitetu, a to je preverliki teret za grad, bio aerodrom gradski ili regionalni.

Petković je zahvalio na novcu koji je država do sada izdvojila za funkcionisanje aerodroma i izgradnju pristanišne zgrade.

(Tanjug)

Exit mobile version