BEOGRAD – Specijalni sud u Beogradu osudio je danas četiri osobe na ukupno 114 godina zatvora jer su kao članovi organizovane kriminalne grupe učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića, 2013. godine.

Saša Cvetanović, kao neposredni izvršilac ubistva i Slaviša Novaković osudjeni su na po 35 godina zatvora, Ratko Koljenšić na 30 dok je Milošu Vojinoviću koji je ranije priznao da je bio član grupe koja je ubila Vidakovića u Budvi 2013. godine, pridodata jedna stara kazna pa je osudjen na 14 godina zatvora, preneli su mediji.

Optužbi da je organizator te kriminalne grupe i da je pomagao u ubistvu Miloša Vidakovića oslobodjen je Miloš Delibašić dok je Goran Bojanić oslobodjen optužbe za zločinačko udruživanje.

Koljenšiću je kao državljaninu Crne Gore sudjeno u odsustvu jer je nedostupan pravosudnim organima Srbije dok je Slaviša Novaković u bekstvu.

Kao organizatori kriminalne grupe koja je ubila Bojovića i Vidakovića optuženi su Slobodan Šaranović, ali je on ubijen prošlog februara u Budvi, i njegov rodjak Miloš Delibašić.

Tokom sudjenja koje je počelo 2016. godine, optuženi su negirali učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi i povezanost sa ubistvima, izuzev Miloša Vojinovića koji je priznao ubistvo Vidakovića i članstvo u kriminalnoj grupi i svedočio protiv ostalih optuženih kako bi dobio kaznu zatvora od 10 i po godina.