BEOGRAD – Poslanik poslaničke grupe SDS-Narodna stranka Milovan Aleksić kazao je danas da je imenovanje donedavnog gradonačelnika Beograda Siniše Malog na mesto ministra finansija “bahat potez aktuelne vlasti i ruganje gradjanima Srbije”.”Predlagati jednog kandidata sa najvećim brojem afera jeste ponižavanje Srbije i ruganje gradjanima Srbije. To je jedan bahat potez vlasti i vi ste vrlo bahati kada je u pitnaju unutrašnja politika”, kazao je Aleksić tokom skupštinske rasprave.

On je dodao da je Siniša Mali kandidat za ministra, koji se sumnjiči da je učestovao u 24 sporne privatizacije, a da premijerka “na nijednu od njih nije dala odgovor”.

“Potreban je jedan veliki razlog da se usudite da branite jednog ovakvog čoveka, ili je razlog jer je on to zaslužio, ili jer se od njega očekuje da nastavi da radi ono što je sjajno radio”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, da na mesto novog ministra finansija ponovo sedi Dušan Vujović, premijerka ne bi “imala razloga da toliko obrazlaže svoj predlog”.

“Vujović verovatno nije bio spreman da učestvuje u nekim radnjama na šta ste ga terali pa je trebalo dovesti nekog ko ima iskustva sa finansijskim malverzacijama”, kazao je Aleksić.

On je dodao da će “u srpskim finansijama posle ministrovanja Siniše Malog ostati ruševine koje su ostale u Savamali nakon rušenja”.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je prethodni ministar finansija Dušan Vujović u pismu izneo razloge iz kojih je otišao.

“Paušalno reći Vujović otišao iz nepoznatih razloga. On je napisao pismo zašto je otišao. Čovek je otišao iz ličnih i privatnih razloga”, rekla je Brnabić.

Na konstataciju da je u Srbiji sve gore i gore, premijerka je rekla da su izbori najbolji pokazatelj šta gradjani misle.

“Jedino što je u Srbiji sve gore i gore je vaš rejting i broj glasača”, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je “odgovorila na sve izmišljene afere”.

“Odgovorila sam za doktorat, za 24 stana, 45 bankovnih računa i ne znam šta je još bilo. Mislim da su gradjani u potpunosti čuli i razumeli”, rekla je Brnabić.

 

Izvor: Beta