Srebrenica – Bivši načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković, sadašnji lider pokreta “Odgovor” prikupio je potpise za kandidaturu ua predsednika RS-a i poručio, da su podršku za njegovu nezavisnu kandidaturu dali! povratnici širom Bosne i Hercegovine, rekao je Duraković za Vijesti.ba

“Skupili smo potpise naših ljudi koji su se vratili, imaju porodice ovde i svoju budućnost vide u našim gradovima i selima od Modriče i Janje do Bratunca i Srebrenice, od Čarakova i Bišćana do Trebinja i Fazlagića Kule. Ohrabren sam, uprkos pritiscima i napadima, sabotažama i opstrukcijama, na ovom putu stojim ponosno, znajući da narod stoji iza mene”, kazao je Duraković.

On poručuje da će ići do pobede i da će pokazati da “mogu biti alternativa Dodiku i Govedarici”.

“Poslaćemo drugačije poruke i uraditi jednu kampanju u kojoj nećemo nikoga pljuvati i napadati, već nuditi nova rešenja i nove politike za Bošnjake i Hrvate u RS-u, ali i za sve građane koji žive na području ovog bh. entiteta” rekao je Duraković.

Duraković je danas pokrenuo inicijativu za novi sastanak stranaka koje okupljaju Bošnjake i Hrvate u Republici Srpskoj u cilju postizanja dogovora o zajedničkom nastupu u Narodnoj skupštini RS-a.

“Hajde da postignemo dogovor za NSRS i dođemo do tih 7 zastupnika koji će odlučivati o većini poslije oktobra 2018. godine” rekao je Duraković za Vijesti.ba.