Podgorica – Predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović poručio je da će se sa istim entuzijazmom, do istrebljenja, boriti protiv svih vidova kriminala i protiv svakog kriminalca u Crnoj Gori.

U intervjuu za Radio Danilovgrad, on je kazao da je jučerašnji napadu na novinarku Vijesti Oliveru Lakić napad na slobodu izražavanja i demokratiju.

“To je napad i na ono što je strateški cilj Crne Gore – da u dogledno vreme bude deo slobodnog i razvijenog evropskog društva. Specifičnost ovog nasilja od sinoć je u tome što je načinom njegovog izvršenja, jasno da se nije želela naneti šteta samo novinarki Lakić. Ovim se žeela posejati sumnja i naneti moralna i politička šteta, određenim javnim ličnostima, delovima državnog sistema, pa i samoj državi Crnoj Gori”, dodao je Đukanović.

Zato je, kako je kazao, imperativ da se u najkraćem mogućem roku otkrije ko se to u Crnoj Gori, oseća toliko moćnim, da ovakvim sredstvima nanosi štetu državi i menja sliku koja o Crnoj Gori postoji danas u međunarodnom okruženju.

“Sinoćni događaj je potvrda ocene koju sam izrekao u kampanji za predsedničke izbore. Dakle, država mora odlučnom i sinhronizovanim akcijom bezbednosnih i pravosudnih organa, suzbiti očiglednu bahatost kriminalnih struktura. To je obaveza države prema očekivanju građana da im se garantuje miran i bezbedan život. Sinoćni incident, dodatno je osetljiv, jer je reč o jednom veoma specifičnom ataku na medijskog poslenika”, naveo je Đukanović.

Za optužbe koje dolaze od jednog dela javnosti, a usmerene su prema njemu, Đukanović kaže da je to očekivano.