BEOGRAD – Javno preduzeće “Emisiona tehnika i veze” (ETV) i direktorka novosadske televizije Kanal 9 Maja Pavlović potpisali su danas ugovor o reprogramu duga, izjavio je danas agenciji Beta v. d. direktora ETV Branko Gogić.

“Mi smo potpisali sporazum o reprogramu duga sa uslovima koji su prihvatljivi za obe strane. Dali smo veoma povoljne uslove sa grejs periodom, sa uslovima koji su njima veoma prihvatljivi”, rekao je Gogić, ali nije želeo da govori o detaljima sporazuma.

On je dodao da očekuje da danas bude pušten signal Kanalu 9, ali da to zavisi od same televizije.

Pavlović je krajem maja stupila u štrajk gladju. TV Kanal 9 duguje ETV nešto manje od 2,5 miliona dinara na ime usluge emitovanja digitalnog signala sa predajnika Crveni Čot.

ETV je 18. maja isključio digitalni signal Kanalu 9 zbog dugova, nakon čega je direktorki ponudilo Sporazum koji podrazumeva da ta televizija odmah uplati 200.000 dinara, a da ostali dug bude reprogramiran u 24 rate.

Kanal 9 je ranije predložio da se ETV obaveže da zbog postojećeg duga Kanala 9 neće pokretati nikakve sudske postupke i druge aktivnosti do okončanja Upravnog postupka koji je Kanal 9 pokrenuo još 2015. godine, a koji još uvek nije rešen, a da nakon puštanja signala nema nikakve obaveze plaćanja ETV dok se ne završe postupci i ne utvrdi “ko je kome i koliko zaista dužan”.

(Beta)