Predsednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan kritikovao je danas evropske zemlje koje su zabranile okupljanja AK Partije, a istovremeno dozvolile teroristima da drže mitinge po evropskim trgovima.

Erdogan je rekao kako je BiH dovoljno pokazala Europi.

Erdogan se obratio okupljenim građanima na gradskom trgu u istočnom turskom gradu Erzurumu, a tom prilikom se osvrnuo na aktuelna dešavanja.

“Zemlje koje dozvoljavaju teroristima PKK, YPG, PYD, HDP da održavaju mitinge po trgovima Evrope, ne dozvoljavaju to AK Partiji, zatvaraju dvorane. Želeli to ili ne, Bosna i Hercegovina vam je dovoljno pokazala. Trenutno smo u Erzurumu, to vam je dovoljno”, poručio je Erdogan.

Podsetivši kako Turska 24. juna ide na parlamentarne i predsedničke izbore, Erdogan je rekao kako je sada vreme za jedinstvo, vreme za Tursku. Dodao je kako pojedini kamatni lobiji pokušavaju vršiti pritisak na Tursku, te je poručio kako će takvi napori biti uzaludni.

Erdogan se osvrnuo i na uspešnu borbu Turske protiv terorizma, te je istakao kako se niko ne treba igrati s Turskom, u protivnom će poput terorista morati tražiti rupu za skrivanje.

“Poznato je šta smo uradili terorističkim organizacijama. Neka se niko ne igra s nama. Oni koji se budu s nama igrali, kao i teroristi PKK, PYD, ISIS, FETO, svi će morati tražiti rupu da se sakriju”, rekao je Erdogan.

Dodao je takođe kako je u sirijskom gradu Afrinu do danas neutralzirano 4.475 terorista, u severnom Iraku je 414, a unutar granica Turske neutralizirano 398 terorista.

Izvor: radiosarajevo/Foto:AFP/Adem Altan