BEOGRAD – Gradjanska inicijativa SDP ponovo je danas apelovala na sve istražne organe, posebno Euleks da ulože maksimalne napore i rasvetle ubistvo lidera te inicijative Olivera Ivanovića.

Apelovali su i na zvaničnike Beograda i Prištine da “snagom autoriteta” doprinesu da zločinci i u ovom slučaju ne ostanu anonimni i nekažnjeni.

“Kako vreme od gnusnog ubistva našeg lidera Olivera Ivanović prolazi, iz dana u dan postaje sve izvesnije da izvršioci i nalogodavci neće biti pronadjeni. To smo nekako naslućivali i najavljivali od dana ubistva 16. januara, a danas smo gotovo sigurni da se na razotkrivanju počinilaca ovog zločina ništa ne radi”, navode iz SDP.Umesto da se oglasi Specijalno tužilaštvo Kosova, kome je zbog složenosti poveren slučaj ubistva Olivera Ivanovića predstavnici inicijative navode da iz medija saznaju, po ko zna koji put, da je “Beograd voljan da se uključi u istragu, koja bi bila nepristrasna i profesionalna, ali da se krivci kriju u Prištini”.

Podsećaju da iz medija zatim slušaju i navode od zvanične Prištine da se “odgovori o ubistvu Ivanovića kriju u Beogradu”.

“Stoga ne možemo a da se ne upitamo znaju li to Beograd i Priština nešto što brižljivo skrivaju od nas, pa i od istražnih organa. Ili, su to samo izjave koje služe u dnevno političke svrhe, a ubistvom Ivanovića se niko ozbiljno ne bavi”, pitaju se iz Inicijative SDP.

 

Izvor: Beta