PRIŠTINA – Kosovski premijer ;Ramuš Haradinaj ocenio je danas tokom zvanične posete Vatikanu da je za Kosovo neophodno da Sveta Stolica prizna kosovsku nezavisnost.”Kosovo je posvećeno unapredjenju odnosa sa Vatikanom i priznavanje državnosti Kosova je neophodan korak”, rekao Haradinaj tokom susreta sa ;sekretarom države Vatikan, kardinalom Pietro Parolinijem.

Haradinaj i Parolini su razgovarali o dostignućima Kosova, sa političkog i demokratskog aspekta, položaju Kosova u odnosu na zemlje regiona. ;

Premijer Kosova je rekao da su verske slobode i evro-atlantska orijentacija Kosova nepovratne vrednosti koje treba da se promovišu u odnosima dve zemlje.

“Država Kosovo je važan faktor mira i stabilnosti i promovisanja dobrosusedskih odnosa”, rekao je Haradinaj, izražavajući zahvalnost naroda Kosova i Vlade zbog stalne podrške Svete Stolice na Kosovu.

“Kosovo je zainteresovano da na Balkanu istovremeno unapredi proces trajnog mira i pomirenja, kao i da ima strateške odnose sa Vatikanom”, kazao je Haradinaj.

Parolini je pozvao narod na Kosovu na mir, pomirenje i prosperitet sa susednim zemljama na njenom putu evroatlantskih integracija.

(Beta)