PRIŠTINA – Bog blagoslovi Ajovu, Bog blagoslovi Ameriku i Bog blagoslovi naše prijateljstvo, izjavio je danas kosovski premijer Ramuš Haradinaj, nakon što mu je uručen počasni sertifikat Predstavničkog doma ove američke države, a američki ambasador u Prištini Greg Delavi je rekao da “Kosovo nema boljeg prijatelja od SAD i da u Americi Kosovo nema boljeg prijatelja od države Ajova”.

Pedesetak predstavnika američke država Ajova boravilo je protekle sedmice u Prištini, a Haradinaj je primajući priznanje rekao da je ta poseta dokaz “da smo svih ovih godina bili zajedno i da ćemo i dalje biti zajedno”.

Bila mi je čast da posetim vašu zemlju, a danas nam je čast što ste s nama i ne samo danas”, rekao je Haradinaj posebno istakavši blisku saradnju sa, kako je rekao, Amerikancima, sa vojnicima, sa ambasadorom Delaviem sa kojim je Priština ?mala dosta izazova proteklih godina”.

Izrazivši uverenje da će i ubuduće biti zajedno kao, kako je rekao, kao tim, Haradinaj je rekao da će “svaka institucija, svaka organizacija biti s vama na temelju onoga što smo izgradili kao našu budućnosti”.

Istakavši i da je, kako je rekao, “Kosovo ponosno na to prijateljstvo”, Haradinaj je dodao:

“Bog blagoslovi Ajovu, Bog blagoslovio SAD, Bog glagoslovio i naše prijateljstvo.

Prištinski portal Ljajmi prenosi da je američki ambasador bio veoma iznenađen velikim prisustvom pripadnika Ajove u Prištine, te da je rekao da “Kosovo nema boljeg prijatelja od SAD i da u SAD nema boljeg prijatelja od Ajove”.

Mi radimo naporno za ovu zemlju, ali bez obzira na to kako radimo diplomatiju, nema bolje diplomatije nego direktan kontakt sa svima vama, o čemu svedočite. Hvala na saradnji u oblasti ekonomije, biznisa, obrazovanja i tvining projekata “, rekao je Delavi.