Naslovna HRONIKA Hrvat pokušao da proda svoje dete za 300 evra

Hrvat pokušao da proda svoje dete za 300 evra

Jedan otac iz malog mesta u Podravini, u Hrvatskoj, nedavno je na popularnim onlajn oglasima šokirao objavom da prodaje sopstveno petogodišnje dete za 2.000 kuna.

Nakon što su potpuno šokirani administratori oglasa o svemu obavestili policiju, usledila je dramatična filmska akcija.

“Najmanje deset policajaca opkolilo je cijelo naselje, drugi su sa socijalnim radnicima upali u kuću. Sve se dogodilo u nekoliko minuta”, ispričao je šokirani meštanin.

Policija je blokirala sve izlaze iz ulice u kojoj je živjelo dete, a službenici Centra za socijalno staranje su u pratnji policajaca ušli u kuću, plašeći se izbijanja sukoba i opiranja roditelja.

“Centar za socijalno staranje preduzeo je neophodne mere zaštite dece u skladu sa Porodičnnim zakonom i pokrenuo sudski postupak”, saopšteno je iz te institucije.

Centar je iz porodice, zbog ozbiljnosti situacije, odmah oduzeo oboje dece, koliko je par imao, i smestio ih u hraniteljsku porodicu.

Otac je osumnjičen za trgovinu ljudima i povrede prava deteta, a kako nezvanično saznaje podravski.hr, branio se govoreći da je oglas sa fotografijom svog deteta na internet postavio slučajno i da mu nije bila namera da ga zaista i proda.

Županijsko državno tužilaštvo oca neće teretiti za krivično delo trgovine ljudima, već samo za povredu prava deteta. Dok ceo slučaj čeka sudski epilog, deca su zadržana u hraniteljskoj porodici.

(CdM)

Exit mobile version