SPLIT – Hrvatska policija uhapsila je nedaleko od Sinja dvojicu Srba zbog krijumčarenja pakistanskih migranata, a svi su zadržani na ispitivanju, prenela je Hina.

Migranti su otkriveni juče u dva automobila srpskih registracija. Policija je uhapsila dvojicu srpskih državljana koji su ih prokrijumčarili u Hrvatsku, a migrante je predala policiji u BiH iz koje su i prešli granicu.

Splitsko-dalmatinska policija saopštila je danas da su policajci tokom kontrole vozila na području Sinja zaustavili automobil Alfa Romeo srpskih registracija koji je vozio 33-godišnjak, a na zadnjem sedištu su pronašli trojicu stranih državljana za koje je naknadno utvrdjeno da su Pakistanci starosti 19, 26 i 30 godina.

Policija je nedugo zatim zaustavila automobil Ford Fokus, takodje srpskih registracija, koji je vozio 34-godišnji državljanin Srbije, na čijem su zadnjem sedištu zatečena dvojica Pakistanaca od 16 i 42 godine.

Protiv srpskih vozača podnete su prijave zbog nezakonitog ulaska, kretanja i boravka u Hrvatskoj, a petorici Pakistanaca su po Zakonu o strancima izdata rešenja o proterivanju sa zabranom ulaska i boravka u Hrvatskoj i EU u trajanju od dve godine.

(Beta/Foto:FaH)