Deset meseci od svirepog ubistva Anela Papića iz Sjenice i devet meseci provedenih u pritvoru, pred sudom u Novom Pazaru pojaviće se supružnici Mubera i Sanel Muhović, rodom iz Sjenice.

 

Mubera i njen suprug Sanel, koji je radio u Nemačkoj, sumnjiče da su 23. juna prošle godine najverovatnije kamenom ubili Muberinog ljubavnika Anela Papića, a potom njegov leš polili benzinom, zapalili i otišli za Nemačku.

Poluizgorelo Papićevo telo sutradan je pronađeno u žbunu kod pešterskog sela Ponorac.

Za bračnim parom Muhović bila je raspisana međunarodna poternica, a 7. jula prošle godine oni su iz Nemačke javili da dolaze u Srbiju i na Horgošu su se dobrovoljno predali srpskoj policiji.

Od tada su u novopazarskom zatvoru. S druge strane, ne zna se zašto je istraga ovoliko dugo trajala i zašto optužnica još nije podignuta.

Prema nezvaničnim informacijama “Vesti”, optužnica je spremna i u njoj će do tančina biti objašnjeno zašto je i kako ubijen nesrećni Papić.

Mada su iz Nemačke najavljivali da će sve objasniti čim se vrate u Srbiju, Mubera i Sanel Muhović su se dugo branili ćutanjem.

Veruje se da se sa optužnicom kasni delom i zbog nekoliko neuspelih pokušaja prihvatanja krivice i nagodbe sa Višim tužilaštvom.

Prema nezvaničnim informacijama, dok joj je suprug bio u Nemačkoj, Mumera je bila u ljubavnoj vezi sa Papićem.

Veče pred ubistvo Papića supružnici su se posvađali, navodno muž joj je video nezgodne slike u telefonu i pre nego što su krenuli za Nemačku Anelu je sa Muberinog telefona poslata poruka da se vide na mestu gde su se ranije tajno viđali.

Ne zna se da li je poruku poslala Mubera ili njen suprug. Još se tačno ne zna i šta se dešavalo tokom sastanka, osim da je Papić tu ubijen.

Misterija treće osobe

Papić je ubijen sa 27 udaraca tupim predmetom, najverovatnije kamenom, u glavu. Njegov otac uporno tvrdi da su Muhovići imali i pomagača kome je, pošto su oni odmah posle zločina krenuli za Nemačku, leš ostavljen da ga zakopa ili zapali. Zbog brzine on ga je zapalio, a da nije sačekao da izgori.
U novopazarskoj policiji, međutim, tvrde da na mestu zločina nisu pronađeni tragovi treće osobe i da nema dokaza da su Mubera i Sanel imali pomagača.

(vesti-online)