Novi Pazar – U gradskoj upravi Novog Pazara, uveliko se radi na projektu rekonstrukcije puteva Novi Pazar – Sjenica a tokom naredne godine može se očekivati realizacija tog projekta, izjavio je gradski arhitekta Elvir Hamidović.

On je pojasnio da se radi o jednoj veoma komplikovanoj deonici puta, jer, kako kaže, najkomplikovaniji deo je trasa puta “Postrmac” što je trasa između Belih Voda i Duge Poljane gde su do sada bile velike krivine i usponi.

U pitanju je deonica Postrmca gde imamo serpentine. Projekat je protekao veoma uspešno, napravljena je dinamika, ko, šta i do kada treba da završi svoj deo posla i očekuje se da prvi, odnosno rani javni uvid za izradu prostornog plana bude za 15-ak dana” rekao je on.

Savetnik generalnog direktora Koridora Srbije Edib Dedejić, kazao je da je potrebno sve pristupne saobraćanice, puteve prvog i drugog prioriteta urediti na najbolji mogući način da bi saobraćaj bio spreman za nešto što se očekuje dugi niz godina, a to je autoput. Dedeić je kazao da će sigurno serpentine “Postrmca” biti izbegnute i totalno izbegnute.

Pokušavamo da napravimo da do kraja godine dobijemo jednu adekvatnu i dobru dokumentaciju, nebi li, početkom 2019 od Pazara napravili jedno veliko gradilište” zaključio je on.

Inače, rekonstrukcija puteva Novi Pazar – Tutin i Novi Pazar – Sjenica dogovorena je prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministara u Vladi Srbije Turskoj sa predsednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom.

Ova, veoma značajna trasa puta za razvoj Novog Pazra i Pešteri u zimskim uslovima bila je veoma mučna za putovanje zbog velikog broja krivina i uzbrdica pa su se na delu “Postrmac” često zaglavljivali kamioni a bilo je i kobnih slučajeva zbog poledice.