BEOGRAD – Novo udruženje penzionera Srbije (NUPS) ocenilo je danas da su ;”Senior kartice” bile marketinški politički trik i uzrok diskriminacije, a izjave političara da penzije nikada nisu bile veće ili da je Srbija u suficitu obmane.

NUPS je u saopštenju ocenio da su kartice bile “još jedna igra s najstarijom populacijom” i da je “suficit, i ako je eventualno ostvaren, rezultat neustavne pljačke penzionera”.

“Nakon pola godine od uvodjenja ‘senior kartice’, najveća prijavljena ušteda za koju NUPS zna jeste ušteda od 28 dinara. Ponudjeni popusti su najčešće manji nego redovni koje kompanije imaju, ili su za proizvode i usluge koje penzioneri ne koriste, poput seta časova jahanja, posete ZOO vrtu, mesečne karte za fitnes, ili za farmaceutske proizvode po izboru prodavca ili proizvodjača, ali, najosetniji je onaj od 15 odsto za pogrebne usluge”, navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je ocenila da je najveći uspeh tog “marketinškog trika prevara penzionera na beogradskim izborima”, a njima se uzrokuje i diskriminacija izmedju beogradskih i drugih penzionera, koji nemaju pristup “senior kartici”.

NUPS je pozvao i na poništavanje Zakona o privremenom uredjenju načina isplate penzija, kojim je delu penzionera umanjen dohodak.

(Beta)