BEOGRAD – Festival “Mirdita, Dobar dan” koji će predstaviti savremenu kulturnu scenu Prištine otvoren je večeras u Beogradu uručenjem nagrade direktorki Centra za kulturnu dekontaminaciju Borki Pavićević zbog podrške festivalu.

Pavićević je na otvaranju u CZKD kazala da Festival predstavlja nastavak dugogodišnje saradnje za koju misli da je “normalna”, i dodala da “nije normalno” da neko protiv te manifestacije protestuje.

Ona je dodala da se ponosi što saradjuje sa Inicijativom mladih za ljudska prava (YIHR), koja realizuje Festival s kosovskom organizacijom Integra.

Koordinatorka programa u YIHR Sofija Todorović rekla je na otvaranju da “Mirdita, Dobar dan” predstavlja saradnju izmedju dve kulture i da će otvoriti prostor za povezivanje umetnosti.

Predstavnik organizacije Integra Huštrim Kolići kazao je da je zabrinut pošto je mislio da će se tenzije prilikom organizacije festivala smanjiti, a to se nije desilo.

“Neki političari su protiv održavanja festivala i zbog toga je prisutno mnogo policije. Naš jedini cilj je bio da se obratimo gradjanima”, kazao je i dodao da će se truditi da ovaj Festival opstane.

 

Izvor: Beta /Foto: Tanjug